Пет услови за сузбивање делови

Печат дел се однесува на формирање метод на примена на сила за да се плоча, лента, цевка, профил, и слично од страна на печат и калап за пластично се деформира или поделба на печат дел, а со тоа добивање на парче на саканиот облик и големина.
Но, во следните пет услови мора да бидат исполнети:

1, за обработка на метал печат делови треба да биде од корист за обработка на постојната опрема, процесна опрема и процесот колку што е можно повеќе.

2, метал печат делови за обработка, во случај на обезбедување на нормална употреба, се обиде да направи димензионални ниво барања точноста и рамна површина грубост пониски, и е погодна за размена на производи, намалување на отпадот, и да се обезбеди квалитетот на производот и стабилност.

3, метал печат делови за обработка мора да биде едноставна форма и разумни структура, со цел да се поедностави структурата на мувла и да се поедностави број на процеси, односно, да се заврши со обработката на печат делови со најмалку и наједноставен печат процес, намалување на обработка со други методи, и е од корист за печат работа олеснува организацијата на механизацијата и автоматизирано производство да се зголеми продуктивноста на трудот.

4, метал печат делови за обработка мора да ги исполни користење на производот и технички перформанси, и лесно може да се состави и поправени.

5, за обработка на метал печат делови мора да биде погодна за подобрување на искористување на метални материјали, намалување на разновидноста и спецификации на материјали, како и намалување на потрошувачката на материјали колку што е можно. Користете материјали ниска цена е можно, и да се направи делови како што е можно и со помалку отпад.


Време на мислењето: Јан-04-2019
WhatsApp Онлајн Chat!